David Lagercrantz. VN-arkiv/Marina Holmberg

David Lagercrantz till Svartå bibliotek

Svartå bibliotek ordnar fyra litteraturkvällar i sommar. Första författarbesöket är ingen mindre än David Lagercrantz.

Zlatan-bokens författare besöker Svartå på fredag, den 12 juli, klockan 19. Rubriken är "Att skriva en bok med Zlatan", något han tidigare på ett levande sätt har berättat om på bland annat Barösunds litteraturafton och Bokkalaset i Ekenäs.

Lagercrantz bok Jag är Zlatan skrevs i samarbete med den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic och har sålt i miljoner exemplar i över 20 länder sedan den publicerades 2011. Boken har fallit i god jord även i läsekretsar som inte i övrigt är intresserade av fotboll.

Vid Svartå bibliotek hoppas man med Lagercrantz besök kunna nå också sådana som annars inte söker sig till litterära tillställningar så ivrigt.


Tikkanen och Donner

Bibliotekets författarkvällar fortsätter tisdag den 30 juli klockan 18 med Märta Tikkanen och Maria Turtschaninoff. Då är temat "Kvinnan och pennan".

Fredagen den 9 augusti klockan 18.30 blir det ytterligare ett tungt namn då Jörn Donner kommer på besök. Rubrik för kvällen då är "Mera Mammut".

In på höstkanten, onsdagen den 11 september klockan 19.00 står mycket lokalhistoria på programmet.
Sture Lindholm berättar om Ernst Wikstedts fantastiska och osannolika livshistoria; något som han har skrivit om i boken En motgångarnas man.
Samma kväll talar Bengt Sundvik, från Svartå, om "Finlands inbördeskrig 1918, sett från en industriort i Västnyland".

Biblioteket, som finns på Askersvägen 51, har fått stöd av Svenska kulturfonden för att ordna dessa evenemang.