Lilli Sukula-Lindblom och Wasker Lindblom ska tillsammans inspirera och undervisa unga teaterfömågor i Karis. Foto: Magnus Lindberg

Lilli och Wasker tar över VNF:s teaterlinje

Den mångåriga läraren Åsa Salvesen drar vidare mot egna äventyr. Grundarna av sjukhusclownverksamheten i Finland spänner nu upp sitt paraply.

Från och med den första augusti blir skådespelaren Lilli Sukula-Lindblom och Wasker Lindblom från Degerby, de nya lärarna på teaterlinjen vid Västra Nylands folkhögskola i Karis.
Regissören Åsa Salvesen som fungerat som lärare för teaterlinjen under ett knappt decennium, kommer framöver att arbeta med egna projekt och regiuppdrag.

– Lilli blev uppringd och tillfrågad om hon kunde bli lärare för linjen under nästa läsår. Hon hade inte ensam möjlighet under hösten så vi bestämde oss för att sköta det som ett team. Under hösten är det jag som bär det huvudsakliga ansvaret, säger Wasker Lindblom.

Blir det stora förändringar nu?
– Det är en inkörd linje och vi ser inga orsaker att rent innehållmässigt göra stora förändringar och slå sönder fungerande mönster, säger Wasker Lindblom.

Den första ansökningsrundan är avslutad, men enligt rektorn Kerstin Romberg finns det tid att ansöka om plats ända fram till den 6 augusti, då de sista eleverna tas in genom ett andra test.



Läs mer i dagens VN/eVN.