I musikalen Fighting Star får Cassandra Lindholm förena sina två största intressen, musik och teater. Foto: Benjamin Knopman

Hon räknar med bråk i höst

Cassandra Lindholm från Ekenäs ska slå knockout på Svenskfinland i musikalen Fighting Star.

Parallellen till Krista Siegfrids är förstås omöjlig att inte dra.

Hon har samma sprudlande energi, samma blonda hårsvall, samma bubblande skratt. Och precis som Kaskös egen queen bee kommer hon från en liten ort, Ekenäs.

Dessutom ska Cassandra Lindholm medverka i Fighting Star på Wasa teater. Musikalen har kallats den andliga uppföljaren till Play Me, där en ung Krista Siegfrids slog igenom 2008.

Lindholm är en sex artister som gallrades ut bland 118 sökande.

– Vi träffades första gången för några veckor sedan, allihop i ensemblen. Vi dansade, boxades, och jag insåg hur olika nivåer vi är på. Jag tänkte bara "jaha, så var jag tillbaka på ruta ett igen".


Spelar mot Geir Rönning

Fighting Star kretsar kring Ziggy (Carolina Storrank) och hennes pappa Martin (Geir Rönning) som lever i två olika världar. Hon vill bli boxare, han bryr sig bara om sin politiska karriär. Det här bäddar givetvis för en konflikt full av sång, dans och fartsuddiga knytnävar rakt i solar plexus. Premiären är satt till hösten 2013.

– Det känns fantastiskt att få jobba med proffs. Jag har tidigare varit med i Raseborgs sommarteater två gånger, i fjol i Teaterbåten och 2005 i Annie, men det här är något helt nytt, säger Lindholm.



Läs mer i torsdagens VN/eVN