Hangö teaterträff i gång

Det skall böjas i tid, det som krokigt skall bli. I år får kluckande bebisar sin beskärda del på Hangö teaterträff.

Frihetsmonumentet står omgivet av blekblått hav och en pastellfärgad himmel. På gräsmattan en bit ifrån står det färgglada teatertältet och ett dussin gula Jopo-cyklar. På dem färdas teaterfestivalens många frivilligarbetare kors och tvärs i staden den här helgen.
Enligt arrangörerna har biljettförsäljningen hittills gått hyggligt.

Rött fängslar
I stadsbiblioteket var i går den tvåmanna teatergruppen Fraktteatern i full färd med att visa den tjugo minuter långa pjäsen Atchij Atchij Prosit!!!. Det handlar om ordlös teater men inte ljudlös. Babyteater som i sig är ett relativt ovanligt fenomen i Finland fick sin början närmast av en slump.
- Vi hade båda en idé om att göra en babyföreställning eftersom vi rent privat var inne i en babyperiod. Så fick vi plötsligt en konkret beställning och där började det, säger Heidi Fredriksson.

Mer program
I dag klockan 10 ges babyföreställningen ytterligare en gång. Platsen är stadsbiblioteket i Hangö.
Mellan klockan 12-14 pågår en diskussion kring olaglig kopiering och piratism vid Restaurang Park. Det händer mycket mer än så på Hangö teaterträff. Det lönar sig därför att bekanta sig med teaterfestivalens egna hemsidor. Där finns mer info om hela det digra programutbudet.