Kulturplanerare Sanna Lindholm och t.f. kultursekreterare Jennika Friman ser mycket gott i att kulturutvecklingen i staden diskuteras flitigt. Foto: Johan Kvarnström

Kulturdiskussionerna fortsätter

En konstdebatt i Ekenäs följd av hela Raseborgs kulturtalko har satt tankar i rörelse. Då flera aktörer samlas kring olika frågor kan kulturbyrån lättare ta ställning till vilka frågor de ska prioritera.

– Ju konkretare en tanke är desto lättare är den att bereda och ta till diskussion, säger t.f. kultursekreterare Jennika Friman.
Då man öppnar för diskussion på bred front kommer det klarare fram vad man bör ta i beaktande då följande års verksamhet skall planeras.
– Det finns en styrka i att det är flera som samtidigt för fram någonting och enas i stället för att alla gör det var för sig, säger kulturplanerare Sanna Lindholm.

De beskriver kulturtalkot som riktigt lyckat och Friman konstaterar att de givande diskussionerna kräver en fortsättning.
Hur kan man ta fasta på alla idéer så att de nu inte rinner ut i sanden?
– Vi bad alla grupper anteckna idéer och skall gå igenom allting en gång till och få ihop ett sammandrag. Så blir det ju kulturkaffe och kulturaktörsmöte där en del av diskussionerna får fortsätta. Det kom fram så mycket att man får ta en del i taget.
Där tangeras en sak som efterlystes vid talkot: behovet av att träffas mer.