Bobo Lundén avslöjar att Raseborgs sommarteater planerar flera nya verksamhetsinslag, bland dem teaterresor. FOTO: CAMILLA LINDBERG

Ny typ av teater på Raseborgscenen

Hälften färre människor på scenen och inga riktiga hästar. Vad blir då kvar i juni när pjäsen Mio, min Mio har premiär? Regissören Bobo Lundén utlovar hög konstnärlig kvalitet.

– Vi vill stärka vårt varumärke. Målsättningen är att bli den bästa sommarteatern med högsta möjliga konstnärliga kvalitet, säger den konstnärliga ledaren Bobo Lundén.
Den 27 juni kommer pjäsen Mio, min Mio att ha premiär. Den första februari släpps biljetterna. Den 16 mars är det dags för kollationeringen.
Den mångbottnade pjäsen bygger på den välkända dramatiska barnboken av Astrid Lindgren. Lundén betonar att ambitionen inte är ge en barnföreställning. För barn under sex år kan den rentav vara tveksam.

Berätta teater

Rent konstnärligt bjuder sommarens uppsättning på stora förändringar.
– Det blir någonting helt nytt i år för publiken. Det handlar om avancerat sagoberättande. Den här formen av teater har inte visats här tidigare, säger Bobo Lundén.
Om bemanningen är mindre så tenderar i stället musikens roll att bli större. I år kommer musikerna att vara en del av berättandet och figurera på scenen tillsammans med skådespelarna. Musiken kommer att bygga på svensk, finsk och finlandssvensk folkmusik.

Huvudrollerna

Mio komer att spelas av Julia Héllen från Snappertuna. Rollen som Jum-Jum innehas av Putte Ruokolahti, hemma från Pargas. Förutom skådespelarna omfattar uppsättningen tolv berättare i olika åldrar.