Malin Ahlnäs. Foto: Jonas Udd

Nya konstnärer till Snäcksund

Stiftelsen Pro Artibus styrelse har utsett Malin Ahlsved och Axel Antas till nya Snäcksundstipendiater för perioden 2013 till 2015.

 

Stipendierna omfattar boende och ateljéutrymme under tre år, samt ett årsbelopp på 13 400 euro till stipendiaten i den mindre lägenheten och 10 600 euro till stipendiaten i den större lägenheten. Pro Artibus kommer att genomföra olika samarbetsprojekt med konstnärerna, bland annat presenteras de i form av en gemensam utställning i Elverket i januari-februari 2013.

Malin Ahlsved (f. 1976) blev utexaminerad från Bildkonstakademin i Helsingfors år 2004. För tillfället är hon verksam i Jakobstad. Ahlsved målar mestadels små narrativa akvareller som med utgångspunkt i den egna verkligheten beskriver känslor och händelser i en människas liv. Ahlsved ställde ut på Sinne våren 2011 och är en av deltagarna i det stora illustrationsprojektet som Pro Artibus är med om att producera för bokmässan i Frankfurt 2014.

Axel Antas (f. 1976) har studerat vid Nordiska konstskolan i Karleby och vid Goldsmiths College i London. Han har varit bosatt i London sedan år 1997. Han arbetar med fotografi, teckning, grafik och video/film. Under residensperioden i Snäcksund vill Antas behandla teman som natur och miljö.