Saaga Designs kläder, dekorationer och skrivblock. Foto: Annika Wasström

Ekologiskt bröllop med mormors spetsar

Galleri Karaija ställer ut Willatars brudklänningar gjorda på återanvända tyger och Saaga Designs linnekläder och målningar.

På ekologiska bröllop kan mormors vackra spetsgardin få vara med. På Galleri Karaija pågår som bäst en utställning där det går att bekanta sig med ekologiska kläder, bland annat Willatars ekologiska bröllopskläder. Det är Outi Karikivi som gör kläder av återvinningsmaterial under företagsnamnet Willatar. Förutom festkläder gör Willatar också muddar, benvärmare och väskor av återanvänt ylle.
– Alla Willatars kläder är unika och görs på beställning. Då kan man också använda tyger som betyder någonting för en. Varför inte ett lite annorlunda bröllop, vi behöver ju inte göra allt som i Amerika, säger Maarit Lassila på Galleri Karaija.

Fjärilar på linne

På galleriet finns också Saaga Designs målningar och kläder i linnetyg. Det är Noora Steenvoordens som gör färgstarka målningar på tyg och kläder. Förutom målningar och kläder finns också till exempel skrivböcker och konsttryck på Steenvoordens målningar till salu.