När kommunen sparar måste personalen flexa
Kommunens massiva sparprogram i våras får nu praktiska följder. En av dem är färre händer i dagvårdsköken, vilket syns vid matbordet.
Aldrig gröt, bara bröd, mysli eller flingor. Det är frukostläget för barnen i Winellska skolans förskola och några andra små dagvårdsenheter. Och köksarbetet på plats och ställe står personalen för.
– Det hör inte till vår arbetsbeskrivning att göra sådant. Det här diskuterades inte ens med oss, utan det bara meddelades, säger barnskötare Sussi Smeds.
Winellska skolans förskola är inte den enda enheten inom Kyrkslätts dagvård som plötsligt står utan egen kökspersonal. Orsaken är de sparåtgärder som kommunen tog till i våras. Då blev bildningsväsendet tvunget att spara in 38 befattningar för att nå budgetkraven.
17 av dem flyttades till kosthållsenheten, eftersom det var fråga om personer som skötte daghemskök. Som en följd av sparprogrammet gjordes en kartläggning av hur jobbet i de kommunala köken skulle fördelas med de krympande resurserna.
– Vi gjorde en ny indelning av daghemmen i tre grupper: små sidoenheter med ett mindre antal barn, stora daghem och daghem som finns i samband med en skola. I de små enheterna finns inte längre någon egen kökspersonal, säger kosthållschef Toini Linnanmäki.
Många modeller har testats
I stället levereras frukost och mellanmål så färdiga som möjligt från det närmsta köket. Lunchen äter förskolebarnen i skolan, som tidigare år.
– Ifall disken är ett problem kan den packas ner och föras till produktionsenheten. En gång i veckan kommer någon från det stora köket och kollar att allt är ok i de mindre enheternas kök.
Situationen i Winellska skolans förskola har diskuterats i flera repriser och många olika lösningsmodeller har prövats. Nu är situationen den att mellanmålet och följande dags frukost körs upp med taxi från skolköket i Winellska varje dag, och förskolepersonalen tar emot leveransen och ställer undan.
När det är dags för mellanmål eller frukost plockar personalen fram maten, serverar, plockar undan i köket och diskar glasen. Större disk, som skålar och fat, packar de ner i lådor som förs till skolans kök.
Trots att arbetsbördan i köket minskat sedan förskolestarten är personalen fortfarande missnöjd. Tidigare fanns en heltidsanställd person i förskoleköket, vilket är en omöjlighet i dagens ekonomiska läge i kommunen.
– Men vi gör vårt bästa hela tiden, säger Linnanmäki.
Tänjer på resurserna
Också på kosthållssidan måste personalresurserna nu tänjas in i det sista.
– Omställningarna har gett oss också en massa extra jobb och vi är ständigt underbemannade på grund av permitteringarna. Men vi var tvungna att göra något, och kommunens pengar räckte helt enkelt inte längre, säger Linnanmäki.
På Winellska förskolan är personalen trött på att ständigt förväntas flexa, då sparåtgärder redan tvingat personalen till permitteringar.
– Varför ska vi göra något extra för en kommun som redan kostat oss en halv lön? Det är klart att vi inte är motiverade då, säger Belfrage.
Dessutom anser personalen att matsituationerna inte är optimala med tanke på förskolans mål.
– Matsituationen hör till inlärningen i förskolan. Vi ska lära barnen att äta mångsidigt och hälsosamt och hur man beter sig vid bordet. Nu har vi inte ens tallrikar för att spara på disken, utan ger barnen bröd, ost och gurka i handen. Är det så vi vill lära barnen att man äter? frågar Sussi Smeds.
Personalen uppskattar att minst en timme per dag går åt till kökssysslorna för de fyrtio barnen som går i förskolan.
– Vid frukosten är vi ofta ensamma i vår grupp, så vi är tvungna att lämna barnen utan uppsikt då vi går till köket och fixar, säger barnträdgårdslärare Filippa Belfrage.
Allt ska vara utrett
– Barnen lämnas inte utan övervakning. Personalen är inte underdimensionerad, men på morgonen måste någon gå och plocka fram frukosten och då kan det hända att man måste be personen i gruppen intill att övervaka i två grupper. Det går att öppna dörrar mellan grupperna. Personalen är dimensionerad enligt barnantalet, säger daghemsföreståndare Susanne Fagerström.
Hon säger att personalen visserligen påverkas nu i övergångsskedet, men att verksamheten hela tiden följs upp.
– Vi gör förändringar vid behov.
Mindre sött
I våras lade kommunen om daghemmens matlistor efter att föräldrar till barn vid Prästgårdsbackens daghem framfört önskemål om att mängden söta mellanmål skulle skäras ner. Nu serveras sådana bara en gång om veckan.
– Vi hade ganska lite socker på matlistan redan tidigare men nu serverar vi bär- eller fruktkräm en gång i veckan. Vi måste också tänka på annat än socker – på något sätt ska vi lära barnen att äta bär och frukt, och kräm hör till den traditionella finska maten, som vi också ska lära dem att äta, säger Linnanmäki.
– Å andra sidan vill många enheter, speciellt på den svenska sidan, ha socker att strö på gröten. Det hör inte alls till rekommendationerna, och i skolorna serverar vi över huvud taget inget socker.
Alla matinköp till kommunen konkurrensutsätts enligt strikta näringsmässiga kriterier.
– Då vi lade om matlistorna gick vi igenom all mat med vår näringsterapeut. Så på den sidan är allt i sin ordning, säger Toini Linnanmäki.
- I januari beslutade kommunstyrelsen i Kyrkslätt om uppsägningar och permitteringar av personalen.
-
Orsaken var ett behov att spara fyra miljoner euro under år 2014.
17 personer sades upp. Av dem jobbade fem inom konsernförvaltningen, fem inom bildningsväsendet, fyra inom vård- och omsorgsväsendet och tre inom samhällstekniska väsendet. - Ytterligare nio personer sades upp i maj. Tolv obesatta tjänster avslutades och 17 tjänster flyttades från bildningsväsendet till kosthållsenheten.
- Hela personalen, med några undantag, permitteras under året i två veckor. Lärarna permitteras i en vecka.