Året om fungerar även i Östra hamnen
Restaurangen Nauti Bistro & Café i Hangö går in i det nya året med nygamla ägare och planer för framtiden. Att hålla öppet året om trots läget är en hjärtesak.
Det senaste tillskottet bland restaurangerna i Östra hamnen i Hangö har snart två år på nacken. Paret Pirkko och Kare Johansson som driver restaurangen har dessutom bevisat att det finns utrymme för en året-om-restaurang till i Hangö, särskilt i det annars så säsongsbetonade Östra hamnen.
Enligt Kare krävs en del eget arbete för att det ska fungera men att som Hangöbo enbart hålla öppet på sommaren skulle vara att svika sig själv och Hangöborna. Att hålla öppet även vintertid var planerat från första början.
– Det är jätteviktigt för oss.
Nygamla ägare
Inför 2014 har små förändringar också skett i verksamheten. Restaurangen började sin verksamhet som ett samarbete mellan paret Johansson och Svetlana och Magnus Ekström som hade restaurang Håven i samma byggnad och bland annat erbjöd färsk fisk. I slutet av förra året köpte delägarna Pirkko Johansson och Matti Vainio ut Ekströms men satsningen på mångsidig mat fortsätter.
– Huvudlinjen på Nauti är densamma som förut, men det kommer också att finnas fisk i någon form, säger Pirkko.
Bland annat är Nauti med i kampen om lunchgäster i Hangö och erbjuder flera olika koncept som kafé, grill, kvällsrestaurang och lunchplats. Enligt Kare ligger fokus på husmanskost och ett varierat utbud.
Även fritidsboende
Läget i Östra hamnen innebär ändå att en annan kundgrupp än Hangöbor hittar dit även vintertid. Fritidsboendet syns tydligt på Nauti.
– Många har hittat hit och vi har fått mycket bra respons för att hålla öppet året om, säger Pirkko.
Självklart är en restaurang i Östra hamnen i Hangö mycket lugnare vintertid än på sommaren men enligt Pirkko har även det sina fördelar.
– Man hinner prata med kunderna. Det är jättepositivt.
Paret Johansson planerar också att introducera temakvällar inom kort. Musik runt mat, som vin och ost, är möjligheter.
– Vi är öppna för allt, säger Pirkko.
Att delägarna har minskat gör också arbetet enklare i restaurangen. Mindre diskar ger dessutom utrymme för fler sittplatser inom kort.