Knipan våren 2012

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Vi som nya krögare på Knipan slöt kontraktet med staden så sent som i mitten av mars. Detta betyder att vi hade en oerhört kort tid att rusta upp och skaffa personal. Glas och koppar köper man i butiken, men personal är och har varit en mycket svår uppgift. Som troligen är känt görs kontrakten gällande personal till sommarrestaurangerna i god tid före säsongen, till och med direkt när föregående säsong är på slutrakan. På detta sätt försäkrar man sig om personal och också om servicenivån.

Problemet vi stött på har utan tvekan varit oerhört stor brist på kunnig personal, både kockar och servitörer. Bristen på personal har inverkat på alla servicefunktioner inkluderat också e-posten som har varit snigelpost.
Vi är mycket medvetna om att Knipan har en lång och respektabel historia bakom sig och dessutom om att alla invånare har känslor gällande Knipan, så också vi, bland annat därför gjorde vi vår offert att bli krögare på Knipan.

Vi beklagar den besvikelse som har orsakats och med lättnad kan jag nu berätta att vi äntligen funnit och tecknat kontrakt med mycket sakkunniga kockar. Några började förra veckans lördag och denna vecka börjar resten. Dessutom får vi också flera servitörer denna vecka och ännu lite fler inom några veckor. Detta betyder att vi då har den bemanning som behövs för att upprätthålla den service och kvalitetsnivå som vi strävar efter, vilket speciellt innebär god mat.
Vi uppdaterar denna vecka också Knipans webbsidor gällande menyer och annan nödvändig information.

Vi hämtar också som en ny service till Knipan SLAM-kläder, vilka är trevliga och prismässigt intressanta. Kläderna är så att säga havsanpassade och också för fritidsbruk. Början har verkligen varit svår, men nu ser horisonten trevligare ut.
Tackar för den feedback vi fått och ser fram emot en trevlig sommar.
En trevlig hälsning till alla!

Christian Nyström
Knipan