Knipans (för)fall

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel


Jag har med mången annan stadsbo förundrat mig över hur Knipans nuvarande restauratör sköter restaurangen, efter många klagomål.
Man har inte Finlands flagga uppe när restaurangen är öppen, vilket ju är allmän praxis. Två flaggor med texten Slam finns hissade på bryggan. Vet ej vad det betyder.

Restaurangsalen saknar gardiner och borddukar. Ingen information om öppethållningstider finns, ej heller finns meny eller lunchalternativ till påseende ute på anslagstavlan.

Inne i salen finns en meny med tre rätter att välja mellan. De är textade med en krita på en griffeltavla. Vinlistor, några A-fyrans ark ligger på ett bord.
Är det på detta vis en första klass restaurang med långa anor, en av Svenskfinlands mest kända och ett landmärke för staden ska skötas?
Enligt uppgift kom restauratörens ansökan in till staden endast fem minuter innan ansökningstiden gick ut. Det skulle vara intressant att veta vilka hyresvillkoren är. Dessa uppgifter torde vara offentliga. Stadsdirektör Mårten Johansson kan säkert besvara den sistnämnda frågan.

Rune Westerholm
äldre hovmästare