Ett nattduksbord i alm gav Jonathan Sandberg en fin fjärde plats. Foto: Axxell

Skickliga unga tävlade om mästartitlar

Finalen i FM-tävlingarna i yrkesskicklighet, Mästare 2013, avgjordes i Joensuu förra veckan. Flera västnyländska ungdomar deltog och nådde fina placeringar.

Christina Holmström från Virkby blev tvåa i grenen servering. Holmström är andra årets studerande i Yrkesinstitutet Prakticum.

Jonathan Sandberg från Pojo deltog i grenen möbelsnickeri och slutade på en fin fjärde plats. Uppgiften bestod av att tillverka ett nattduksbord med låda i alm. Deltagarna hade totalt 19 timmar på sig att tillverka bordet. Sandbergs totala poäng blev 69,53 medan vinnaren fick 77,27 poäng. Sandberg studerar till träartesan vid Axxell i Ekenäs.

Totalt tävlade 400 studerande i 40 olika tävlingsgrenar om vem som är bäst i landet. I samband med evenemanget ordnades också Mästareplus, en yrkesskicklighetstävling för personer i behov av särskilt stöd, samt Mästare 9-tävlingen, där cirka 100 niondeklassare tävlade i händighet.