Vatten och miljö tar emot vattenprover

Med anledning av nyheten om att Raseborgs stad kommer att stänga sitt vatten- och livsmedelslaboratorium meddelar Västra Nylands Vatten och miljö att man är beredd att ta över hanteringen av vattenprover.

– Vi har personal stationerad i Novias utrymmen i Ekenäs som har möjlighet att ta emot raseborgarnas vattenprover. Proverna för vår personal till Vatten och miljös laboratorium i Lojo, så man behöver inte själv sköta transporten till Lojo, säger verksamhetsledare Jaana Pönni.

Västra Nylands Vatten och miljö erbjuder den här serviceformen den andra och fjärde måndagen varje månad. Är måndagen en helgdag tas prover emot följande vardag. Man tar emot proverna mellan klockan 9 och 10. Personalen tillhandahåller också flaskor för vattenproverna.

Förfrågningar om och resultat av vattenprover kan riktas till Vatten och miljös vattenlaboratorium. Förfrågningar om livsmedels-, inomhuslufts- och avföringsprover riktas till livsmedelslaboratoriet. Kontaktuppgifter finns på organisationens hemsida Luvy.fi/se/laboratoriet.