Kan Gäddboet vara Svenskfinlands finaste koja?

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här är Christians och Edwards koja Gäddboet.

"Christian (nio år) och Edward (sju år) är bosatta i Malo i Italien, men eftersom deras pappa är finländare tillbringar de en stor del av sitt sommarlov på Öby i Raseborg. Sitt sommarställe har de döpt till Gäddviken eftersom de är ivriga fiskare. I närheten av deras hus lade deras italienska mamma, Cristina, märke till fem präktiga alar som förgrenade sig just på den lilla udde där korna brukar ta sin kvällsvilopaus. Hon insåg att det var en utmärkt plats för en koja där pojkarna och deras kusiner kunde få hålla till när de ville vara i fred.

Cristina planerade hur kojan skulle se ut och med själva byggandet fick man hjälp av en familjebekant, Thomas Randström, som är skicklig på sådant. Pojkarnas kusiner, Calle och Arthur målade kojan, och deras mamma sydde gardiner. Själva hjälpte de till med inredningen och Christian gav kojan namn. Gäddboet fick den heta.
På bilden syns Christian och Edward och deras kusin Oskar i Gäddboet."

Här finns alla bidrag.

Om du vill vara med i KSF Medias sommartävling ska du skicka en bild av din koja till vnred@vastranyland.fi. Kojan kan ligga i ett träd eller under matsalsbordet. Den kan vara stor eller liten, av återvunnen plast, överblivet virke eller mormors filtar. Med i tävlingen är alla KSF Medias tidningar: Hufvudstadsbladet, Borgåbladet, Östra Nyland och Västra Nyland.

Du kan skicka in ditt bidrag ända fram till den 31.7. 2012. Ur ditt bidrag bör framgå var kojan finns, vem som har byggt den och varför just den förtjänar att koras till Svenskfinlands finaste koja.
Lägg med dina kontaktuppgifter. Det är endast tillåtet att delta en gång med samma koja på de på respektive tidningarnas sajter.

Läsarna får rösta fram lokala vinnare per sms från och med den första augusti. Hur du röstar kan du se på respektive tidningssajt under augusti månad. De fem kojor som fått flest läsarröster i de tre deltävlingarna går vidare till en riksfinal där vinnaren utses av en jury.

Riksvinnaren belönas med ett presentkort från Ikea värt 400 euro. Även de lokala vinnarna kommer att prisbelönas.