Bidraget skickades in av mamma Erica Wulff.

Är trädkojan i Ekenäs Svenskfinlands finaste koja?

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här kommer det första västnyländska tävlingsbidraget. Den här kojan finns i Knipnäs.

"Våren 2010 flyttade vi in i vårt första egna hus. Under den gamla blodlönnen ute på gården låg en stor hög med rivningsmaterial kvar efter husrenoveringen. Drömmen om trädkojan föddes och växte.

"Hösten 2011 byggde Rufus (då 5 år) tillsammans med sin pappa golvet till den efterlängtade trädkojan. Under våren och sommaren 2012 har väggarna och taket uppförts. Det har varit viktigt att respektera trädets egna form och väsen. Rufus har tillsammans med sin kusin Willy byggt små bänkar att sitta på inne i kojan och lillasyster Freja (3 år) har hjälpt till med att dekorera väggarna på insidan. Mamman har målat kojan utvändigt och tillsammans med barnen har hon gått på loppis och fyndat ett litet bord, en bordduk, platsmatta, gardiner och en väggbonad. Vimplarna har sytts av stuvbitar och i kojans tak hänger en gammal ljuskrona som har försetts med små solenergilampor, så när mörkret faller tänds belysningen i en liten mysig trädkoja i Knipnäs (Ekenäs).

Kojan är helt och hållet byggd och inredd av återvunnet material. Trädets grenar utgör en del av interiören. I en klyka mellan stammen och en tjock gren finns den perfekta platsen för saftflaskorna. Det är viktigt att barnen lär sig att såväl bevara som att njuta av naturen. Det är också viktigt att ge barnen minnen av barndomen att bevara i sin barnbank, minnen av glada saftkalas i en alldeles egen liten trädkoja."

Här finns alla tävlingsbidrag. 

Om du vill vara med i KSF Medias sommartävling ska du skicka en bild av din koja till vnred@vastranyland.fi. Kojan kan ligga i ett träd eller under matsalsbordet. Den kan vara stor eller liten, av återvunnen plast, överblivet virke eller mormors filtar. Med i tävlingen är alla KSF Medias tidningar: Hufvudstadsbladet, Borgåbladet, Östra Nyland och Västra Nyland.

Du kan skicka in ditt bidrag ända fram till den 31.7. 2012. Ur ditt bidrag bör framgå var kojan finns, vem som har byggt den och varför just den förtjänar att koras till Svenskfinlands finaste koja.
Lägg med dina kontaktuppgifter. Det är endast tillåtet att delta en gång med samma koja på de på respektive tidningarnas sajter.

Läsarna får rösta fram lokala vinnare per sms från och med den första augusti. Hur du röstar kan du se på respektive tidningssajt under augusti månad. De fem kojor som fått flest läsarröster i de tre deltävlingarna går vidare till en riksfinal där vinnaren utses av en jury.

Riksvinnaren belönas med ett presentkort från Ikea värt 400 euro. Även de lokala vinnarna kommer att prisbelönas.