Här smäller det. En av de få gånger då Janne Moisio stannar, här tack vare Wiljami Kaartinen (nere) och Markku Heinänen. Foto: KSF Media.

Sun City åkte på storstryk

Då inget lyckas framåt blir det tungt bakåt, det fick Sun City erfara i söndagens hemmamatch i division 2 i amerikansk fotboll. Försvaret fick tillbringa olovligt långa stunder på planen då det egna anfallsspelet hostade betänkligt. Hangölaget åkte ner i golvet med en verklig smäll då Huskies vann 49–0 (20–0).

– Det kändes som att Huskies hade full koll på vårt spel medan vi inte lyckades med nästan någonting alls. Vi hade flera spelare med feberkänningar och skador, men det är ingen bortförklaring till en förlust med sådana här siffror, medgav tränaren Tony Andersson efteråt.

Sun City hade stora svårigheter framför allt i linjespelet, där hemmalagets unga spelare inte riktigt räckte till den här gången. Trots brakförlusten var det i försvaret de mest positiva hangöinsatserna sågs, men det var inte till så stor glädje då man förlorar med sju touchdowns. Gästernas Jussi Kähönen (tre touchdowns genom luften) och Janne Moisio (två touchdowns längs marken) var effektivast framåt. Sun Citys bästa lirare var Rasmus Mäkelä i försvaret som stod för en hel del hoppingivande insatser, bland annat en passningsbrytning.

– Ingen hade riktigt sin bästa dag, varken jag själv eller spelarna. Det gäller bara att ta nya tag och lägga den här matchen bakom oss, sade Andersson.