Charles Forsskåhl lyckades bra i Helsingfors. Foto: Thomas Sundström

Fin framgång i arenan

Charles Forsskåhl från Väst-Nylands Ryttare fick in en verklig fullträff vid International Horse Show i Helsingfors. I den nationella tourens final blev det en fin fjärde plats.

Ridfolkets blickar riktade sig under helgen mot Hartwall Arena och klassiska Horse Show. Också Raseborgsföreningarna var väl respresenterade och inte minst 32-åriga Charles Forsskåhl med 15-åriga Renate hade en fin helg i den nationella tourens avslutning där man på torsdagen hoppade en 130 cm-bana och på fredagen en på 135 cm.

– På torsdagen var jag åtta och på fredagen tolva och båda dagarna kom det någon miss. De tio bästa gick till söndagens final, medan jag placerade mig som tolva. Men då några ekipage inte ställde upp i finalen fick jag chansen, säger Forsskåhl i stallet i Snappertuna.

Bland de som steg åt sidan fanns Jessica Aminoff från Billnäs Ryttare. Med Eon tog hon två placeringar då ekipaget var femma på torsdagen och fyra på fredagen. Därtill var hon med Avalanche sexa på torsdagen och fjortonde på fredagen.

– Jag är nog väldigt nöjd med tre placeringar på fyra starter. Eon har varit sjukskriven länge och det var orsaken till att jag uteblev från finalen. Han orkade helt enkelt inte, sade Jessica Aminoff.

Bra final

För Charles Forsskåhl gick finalen med Renate mycket bra. Med tiden 56,39 blev han fyra, dryga tre sekunder från en plats bland de tre bästa och ytterligare några sekunder från segrande Nina Andersin med Caralina.

– Det här är min största framgång i de här sammanhangen. Målsättningen var att göra en så felfri bana som möjligt och inte tänka så mycket på tiden. Det gick riktigt bra, säger Forsskåhl.