Mergim Bushi gjorde både mål och blev utvisad. Arkivfoto

Ras för ESC

På lördagen åkte Ekenäs SC på en storförlust i herrarnas futsalliga. Ilves vann på hemmaplan i Tammerfors med hela 9–1.

ESC kom till spel med en för dagen tunn trupp och med några helt nya spelare,  Robin Matsson stod till exempel i mål. I den första perioden var det hemmalaget Ilves som gick till 1-0, men ESC kunde kvittera på ett fint anfall genom Mergim Bushi.

Ilves gick sedan upp till 2-1 och gjorde sedan 3-1 på straff. Straffen fick Ilves efter att Mergim Bushi räddade bollen på mållinjen med handen. Bushi fick rött kort och lagen gick till pausvila med resultatet 3-1.

Ilves tog över

I den andra perioden tog Ilves sedan totalt över matchen. På fem minuter gjorde laget fem mål och vann till slut matchen med hela 9-1.

- Vi blev trötta i andra, och när vi även hade ett helt annat gäng med än vanligt, så gick det så här. Matsson i målet spelade bra i sin första ligamatch, och det känns ju skönt att veta att det finns målvakter om det behövs, sade ESC:s skadade spelande tränare Johan Estlander.