Zacharias Ekström visade vägen för ESC i ligapremiären med sina två mål. Foto: Thomas Sundström

Bra start för ESC

Ekenäs SC fick en lysande start på årets futsalliga. Söndagens premiär gav en fin 4–2-seger hemma i bollhallen över Åbolaget TPK.

ESC kom starkt decimerat till spel, men gjorde en taktiskt sett perfekt match. Ett säkert försvar gav lägen för mycket farliga kontringar som man utnyttjade med hög procent.
– Vi gick tillbaka till det gamla och spelade verkligt lågt i försvaret. Sedan när vi fick chanser tog vi vara på dem på ett bra sätt, sade ESC:s kapten Timo Brotkin efteråt.

För ESC var segern synnerligen viktig. Man har ett mycket tufft öppningsprogram, men visade att man också i år kan hävda sig i ligan.
– Om jag är ärlig hade jag inte trott på poäng i dag. Det här var inte en av de matcher som vi måste vinna, utan det här var mera bonuspoäng. Men förstås känns det väldigt skönt.

Bra start

ESC fick också en mycket fin start på säsongen. Efter knappa tre minuters spel vände Brotkin spelet med en lysande genomskärare åt Zacharias Ekström som kom fri och slog in 1–0.

I slutet av halvleken slarvade sedan TPK bort högt bollen upp i egen anfallszon. Anton Brotkin tackade och tog emot och gjorde 2–0 helt på egen hand.

Matchens delikatess var sedan 3–0-målet åtta minuter in på andra halvlek. ESC-målvakten Martin Ekholm öppnade med ett långt kast åt Zacharias Ekström som ensam med en rad motståndare tog ner bollen, vände runt och sköt med ett mäktigt skott bollen i mål.

Glädjen var synnerligen kortvarig för bara tjugo sekunder senare slarvade man i ESC-försvaret och TPK:s Petteri Pitkänen gjorde 3–1. Ännu mera nervöst blev det då Pitkänen reducerade till 3–2 med sju minuter kvar att spela.

Bushi avgjorde

ESC höll dock ihop laget och då sedan Anton Broktin gav ett utmärkt inlägg kunde Mergim Bushi från närhåll styra in 4–2 via stolpen. Det målet blev matchens sista.

För ESC väntar nu en riktigt tuff match då man möter Ilves borta på söndag.