EIF-spelaren Fisnik Gerxhaliu fortsätter säsongen på futsalplanen . FOTO: VN-ARKIV

Två nyförvärv till ESC

Ekenäs SC som förbereder sig för sin andra säsong i futsalligan har klart med två nya spelare. Fisnik Gerxhaliu och Arber Istrefi förstärker Ekenäslaget.

ESC inledde i fjol sin första säsong i ligan i futsal och lyckades också hålla sig kvar. Årets säsong inleds på söndag om en vecka med en hemmamatch mot TPK.

– Hösten kommer att bli tuff. Eftersom såväl Ekenäs IF som troligen också ESC ännu har olika kvalmatcher i fotboll att spela får vi ont om spelare, säger ESC:s manager Peter Lindholm.
Därtill dras man med en hel del skador. Bland annat får man inleda säsongen utan två av sina nyckelspelare, Johan Estlander och Calle Forsström,
– Jag har sluppit kryckorna och skall på en återkoll om två veckor. Efter det klarnar det när jag kan återkomma, men nog går det säkert ännu en tid, säger Johan Estlander.


Nya spelare
Samtidigt har man sett om sina led. Fisnik Gerxhaliu och Arber Istrefi – som till vardags båda spelar fotboll för Ekenäs IF i fotbollens division 2 – är nu också klara för ESC.
– Vi behöver nya spelare och är förstås glada att de här två kom med. Dessutom diskuterar vi ännu med någon spelare, säger Lindholm.
Av nyförvärven har Arber Istrefi en bakgrund i futsal och var bland annat med om att lyfta upp AC Stoppi till ligan. Han har också tidigare tränat med ESC.