BK med Linda Sjöblom stoppades av KyIF med Linda Fröberg och Maria Jukola. Foto: Thomas Sundström

KyIF-damer skrällde i Karis

Säsongens premiärmatch i damernas FM-serie i handboll i Karis fick en oväntad utgång då hemmalaget BK-46 förlorade mot gästande Kyrkslätt IF med 21–24 (13–11)

BK var klar förhandsfavorit mot ett KyIF som brukar vara snäppet svagare i lagens inbördes möten. Nu vann gästerna tack vare en bättre inställning och ett gedignare lagspel.

– Otroligt roligt och enormt viktigt inför fortsättningen, sade KyIF:s Maria Jukola

– Den här matchen måste vi glömma så snabbt som möjligt, konstaterade BK:s Madeleine Kihlstedt.

I pausen ledde BK med 13–11, men på sedan vände KyIF till 13–14 och efter det var BK aldrig mera i ledningen.

Spelet stod 19–21 med fem minuter kvar, men sedan stod hemmaspelarna för ett par riktigt dåliga avslutningar och så var den matchen förstörd för BK.

Fin start för SIF

Sjundeå IF:s damer tog samtidigt en fin bortaseger i lördagens seriepremiär i damernas FM-serie i handboll i Helsingfors mot Dicken. Det nyvävda SIF avslutade matchen starkt och vann till sist med 26-24 (11-11).

SIF har en hel del gammalt och nytt i laget, inte minst då tränaren Marcus Sjöstedt. Helt nya spelare är bland annat målvakten Charlotta Roos (GrIFK) och Madeleine Lindholm (BK-46). Dessa två spelade viktiga roller i slutet av matchen.

- Jag vill poängtera att det var hela lagets seger, men det är speciellt roligt då nyförvärv kan lyckas i viktiga lägen. Madeleine blev vår bästa målskytt med sina sju  mål och ett par av dem kom under de spännande slutminuterna. Charlotta i målet stod sedan för några helt avgörande räddningar under slutminuterna, konstaterar en nöjd Marcus Sjöstedt.