I herrar 40 år ligger hemmaspelaren Kenneth Wiberg bra till efter den första dagen. FOTO: NINA AHTOLA

Högklassigt FM körde i gång

Utgående från den första dagen blir årets finländska mästerskap i frisbeegolf som avgörs i Ekenäs högklassiga.

 


Närmare 200 frisbeegolfspelare inledde i går morse sitt spelande och i den öppna klassen gavs direkt en tidig stormvarning. Juho Rantalainen från föreningen 7K gick ut i en av de tidigaste grupperna och återvände från banan med ett prydligt resultat på 54, det vill säga åtta under par.

– Det gick otroligt bra, kan jag hålla den här nivån under hela helgen är jag riktigt nöjd. Någon miss blir det förstås alltid, men på det stora hela gick det mesta som tänkt, sade en mycket belåten Juho Rantalaiho.
Juho Rantalaiho valde att komma till Ekenäs från Åbo tidigt på tisdag morgon. Kl. 8.20 gick han sedan ut och fick en fin start i jakten på en FM-medalj.
– Nog är det en medalj som är målet, men det kommer att vara tufft. Därför är det också skönt att få en bra start, även om man kan räkna med att det i en så här pass lång tävling kan komma svackor också, sade Juho Rantalaiho.

Åtta klasser
Totalt gör man upp i åtta klasser för hemmaklubben EIF disc golf finns det flera starka kort. I herrar 40 år gick Patrik Ekström och Kenneth Wiberg ut tillsammans och båda med målsättningen att göra en så hel tävling som möjligt.
– Det viktiga är att man försöker hålla sin egen nivå, kasta säkert och undvika dumma misstag. Det brukar gå bäst då, sade Kenneth Wiberg.
– Förstås har vi en viss hemmaplansfavör, men inte vet jag om den är så så stor. Vinden gör ofta sitt till, sade Patrik Ekström.

Storsatsning
En utmaning för hemmaspelarna är också att man är arrangören. Det betyder att man haft annat är bara tävlande att tänka på.
– Vi är ganska liten förening och alla behövs. Själva var jag här före klockan sju i morse och hjälpte till med att ställa i ordning. Det är klart att det inte är den mest optimala uppladdningen, men vi har löst det på ett bra sätt, sade Patrik Ekström.
För EIF är FM-tävlingarna en stor satsning. Tävlingarna är också de i särklass största man hittills har arrangerat.
– För oss är det här en stor och viktig tävling, sade Patrik Ekström innan det var dags att inleda årets tävlande.
Tävlingarna inleddes i går och fortsätter fram till söndagen då finalrundorna spelas.