VN-arkiv

Lördagen bjuder på strandfotboll i Hangö

Svenska Bastusällskapet ordnar på lördag den femte strandfotbollsturneringen SBS Invitational. Matcherna spelas på Plagen i Hangö.

 Lagen som deltar är kompisgäng, där spelarna kanske har spelat juniorfotboll eller liknande förut och sedan träffas på Plagen. Om man till exempel vill vara med i nästa års turnering gäller de bara att höra sig för i tid, för alla är välkomna i den grad det finns plats.

– Om vi kör med fler än 16 lag behövs redan två planer, så i det här skedet håller vi oss till färre, säger arrangören Rabbe Lindholm.

Turneringens gruppspelsfas spelas i tre zoner, med fyra, fyra och fem lag respektive. De åtta bästa går vidare till kvartsfinaler, semifinaler och en slutlig finaluppgörelse mellan de bästa lagen.
Sammanlagt blir det 29 matcher om VN:s reporter har räknat rätt.

Arrangörerna hoppas såklart på stort intresse av de strandlejon som tillbringar lördagen på Plagen. Rabbe Lindholm utlovar roliga matcher.
Matcherna börjar enligt schemat klockan nio på lördag morgon. Först ut i elden är Dynamo Hanko mot Kåndis 3000. Må bästa laget vinna.