Herrar Brain, Hafström och Stevens hade inte mycket att jubla för med slutresultatet.

EIF vann Raseborgsderby vol 2

Det blev en grönvit seger också i årets andra Raseborgsderby. Segersiffrorna i Ekenäs skrevs EIF 2 - 1 BK-46.

EIF:s mål kom halvvägs in i första halvlek, först genom Fishnik Gerxhaliu som med två-tre bollberöringar kom i skottläge och placerade in den, och inte långt efteråt pangade Mamadou Konaté in bollen från straffområdets västra hörn.

Efter 2-0 började BK gaska upp sig, och reduceringen kom en stund in i andra halvlek. Daniel Stevens satte en urläcker frisparksbåge bakom hjälplöse EIF-keepern Oscar Forsström.

Mergim Bushi fick ett kvitteringsmål bortdömt i 70:e matchminuten.

Matchen präglades stundvis av tveksamma domslut, vilket också BK-lägret ser som avgörande orsaker till förlusten.