Till final räckte Kim Danielssons form, men en skada och en duktig motståndare blev där för mycket. Foto: Simon Karlsson

Ingen förstaplats för ETK

Herrarnas A-final i ETK:s tennisvecka blev en ensidig historia. Hemmaklubbens Kim Danielsson, med benet i oskick, föll mot TaTs-spelaren Matias Kallio med 6–1, 6–1.

Kim Danielssons finalplats var inte otippad, men kom ändå som en överraskning för honom själv.

– Jag har egentligen inte spelat matcher på ett år, och tempot i turneringen var lite för högt för mig.

– Så jag var lite överraskad att jag gick så här långt.

På onsdagen skadade han sitt ben, en faktor som hjälpte Matias Kallio att vinna finalen. Men han är inte dålig.
– Kallio är väldigt säker. Så det var nog inte bara skadan, säger Danielsson.

Förutom Danielssons andraplats har arrangörsföreningens spelare också på annat håll klarat sig hyfsat. I herrklassen vann Renée Lindberg sina två första matcher men i kvartsfinalen blev det stopp mot Kallio med 6-4, 4-6, 6-7. Tidigare ETK:aren Anton Koli föll likaså ut i kvarten, mot Ettans Pyry Ollikainen.

I B-klassen klarade Patrick Juntunen sig till semifinal där Filip von Troil, HVS, var bättre med 6-3, 6-2. För Mats Danielsson slutade tävlandet i kvarten.

I herrarnas C-klassens final spelade ETK:s Peter Wohlström och förlorade där mot HLK:s August Ehrnroot, efter att ha slagit ut klubbkamraten Jesper Sundström i semifinalen.

I damernas B-klass klarade Moa Sundström sig till kvartsfinal, och var därmed bästa ETK-spelare.

Många deltagare

I årets tennisvecka görs flera starter än tidigare.
– Vi har 210 starter, så det är lite fler deltagare än i fjol, berättar tävlingsledaren Kenneth Bredenberg.

Också publiken har hittat till tennisplanerna, på onsdagen var det duktigt med folk på läktarna.

Att tidtabellerna inte hållit har inte stört tennisfolket.
– Det blir lätt fördröjningar då matcherna kan dra ut på tiden, på onsdagen var det en match som tog tre och halv timme, säger Bredenberg.
– Men alla vet att det kan bli så, så ingen klagar.