Peter Wentzel fick en fjärdeplats och en diskning med sig från förra veckoslutets tävlingar. Foto: Nina Hägg

Wentzel fjärde i Förby

Ekenäsföraren Peter Wentzel fick nöja sig med en fjärde plats under tävlingsveckoslutet i Förby, men det kunde mycket väl ha blivit en pallplacering om inte för en domarmiss.

Tävlingarna som gick av stapeln för en vecka sedan i Förby i Salo gick i lugna vindförhållanden så inga störningsmoment kom från den sidan. Enligt Wentzel har flera av deltagarna i 3-C Offshore-serien satsat mycket inför denna säsong, vilket märktes i de jämna tävlingarna. På fredag blev Wentzel fjärde.

– Vi fick till en okej start och en bra tävling, där jag förde en hård kamp med bland annat Dennis Westerholm, berättar Wentzel.

– Fjärde plats med 1,5 sekunder till trean får anses som godkänt. Det var allt vad båten gick och hade ett par förarmissar vid omtagning av långsammare båtar. Bussmans insats var närmast felfri.


Olycklig domarmiss

På lördagen körde Wentzel och kartläsaren Michael Bussman med en omviktad båt för att förbättra accelerationen. Tävlingen var jämn men säker. För Wentzel gick det sämre då han efter en väjning gick på fel sida om en remmare. Därmed blev han tråkigt nog diskad.

Det tråkiga uppdagades efteråt: under fredagen hade flera tävlande passerat olika remmare fel, däribland Westerholm som blev tredje. Wentzel borde alltså ha slutat trea i fredagens tävling.

– Tävlingsledningen beklagade detta, men det är inget jag vill processa vidare om, säger Wentzel.

– Jag är dock helt övertygad om att vi är på rätt spår och tänker satsa energin på att utveckla vidare, starten har helt enkelt varit trögare i år.