Det hände sig också att #13 i BK, Jarno Kritz, fick ett rött kort i slutet av matchen. Foto VN Arkiv/Simon Karlsson

Svidande nederlag för BK

"Fotboll är en sport för karlar", ropade någon i publiken. Fel. På måndagen vann pojkarna över karlarna.

Obed Malolo f. 1997. Saku Eriksson f. 1995. Lassi Puro f. 1995. Fredrik Lassas f. 1996. Och så vidare. Aki Riihilahti och John Keister är 36 respektive 25 och var de äldsta i det Klubi 04 som besegrade BK på sin hemmaplan i Karis, men de unga killarna som är Finlands fotbolls framtid visade Karislaget var skåpet ska stå.

Nicholas Brains grovjobb gav BK en kvittering i den 19:e minuten efter att Tim Tuomikoski slagit en fantastisk boll bakom en hjälplös Jonathan Jäntti i hemmamålet några minuter tidigare. Efter det började det gå neråt för de rödvita.

Anfallen kom, men allt eftersom klockan gick blev de mer sällsynta. Domarens beslut gick inte heller i BK:s riktning. Då inte Lucas eller Brains målskytte heller var på topp slutade det dåligt, i en 1-2 förlust på grund av Lassi Puros struntmål. Men ett struntmål är bättre än inget mål.

BK stannar i och med förlusten på tredje plats i tabellen.