Daniel Stevens gjorde ett läckert segermål för BK-46. Foto: Thomas Sundström

Seger för BK – EIF spelade oavgjort

Med något av årets mål i Karis avgjorde Daniel Stevens gårdagens division 2-match i fotboll. Hans projektil betydde att BK-46 på hemmaplan besegrade SalPa med 1–0. Samtidigt klarade EIF oavgjort i bortamatchen mot Gnistan.

BK-46 låg inför matchen seriefyra och passerade nu trean SalPa. Eftersom de två topplagen Gnistan och EIF samtidigt spelade oavgjort 0–0 jämnades täten ut.
– Det här var en stor seger för oss. Vi kunde kanske ha vunnit med något mål till, men å andra sidan kom SalPa mera in i spelet i andra halvlek, sade Daniel Stevens efteråt.
Amerikanen Stevens blev den stora matchhjälten. Han fick efter 35 minuters spel en passning av Marko Heino och drog till med ett mäktigt skott från kanske 30 meter. Bollen gick rakt upp i krysset och in i mål via klykan.

Efter BK:s ledningsmål lyfte SalPa upp spel i andra halvlek, men skapade bara en riktigt vass chans. BK-målvakten Jonathan Jäntti stod då för en utmärkt räddning.
I slutminuterna höll BK ihop sitt spel och led då ingen större nöd. Man hade till och med kunnat kontra in något mål till.

Delade poäng i Helsingfors

För lokalkonkurrenten EIF blev det en poäng att ta med sig hem från Helsingfors och matchen mot Gnistan. Ingetdera lagen lyckades göra mål i en match som ändå innehöll intressanta element.

– Det var ju spännande på det viset att det var en seriefinal. Om Gnistan hade vunnit skulle vår plats i serieledning vara hotad, konstaterade EIF:s tränare Jens Mattfolk.

Gnistan kom närmast mål under matchens gång, bland annat med en nick i stolpen i den sjunde minuten. Annars var det en ganska chansfattig drabbning. Det är ändå goda nyheter för EIF eftersom laget ännu är utan förlust på bortaplan i årets serie.

– Visst är det en bra sak. Vi är nu i den form vi ska vara, säger Mattfolk.

Ställningen i division två, södra zonen kan man titta på här.