Jac Karlsson lämnar landslaget. KSF-arkiv/Benjamin Suomela

Karlsson lämnar landslaget – Kangas trappar ner

Inte bara kapten Tommi Sillanpää lämnar landslaget, utan Jac Karlsson och Ville Kangas tackar också för sig.

Det var efter braksegern mot Cypern som tränaren Mikael Källman försiktigt lade fram den kalla sanningen. Tommi Sillanpää slutar – det var klart – men även Ville Kangas, före detta Sjundeå IF, och sedan Jac Karlsson.

BK-46-fostrade Kariskillen Jac Karlsson har de senaste åren pressat motståndarna i en av de hårdaste handbollsligorna i Europa, Danske Håndboldliga.

Nu väljer blott 27-årige Karlsson att lämna framtida landslagsuppdrag för att fokusera på klubblaget. Beslutet bygger på ett val mellan toppnivå i klubblaget Mors-Thy eller en okej nivå i både klubb och landslag.

– Landslagsuppdragen brukar ta en vecka, men också efter att man återvänder till klubben tar det alltid ett par veckor att komma in i rätt rytm igen, berättar Karlsson.


"Utan landslaget – ingenting"

Karlssons farväl till landslaget är definitivt – åtminstone i nuläget. Han öppnar ändå för en comeback som dock verkar ligga utom räckhåll.

– Skulle det gå så att landslaget skulle ta sig väldigt långt, och de skulle fråga mig om jag är intresserad. Då kanske jag kunde återvända. Men såsom det ser ut nu så är en comeback inte trolig.

De dryga sju åren som han deltagit i landslaget kommer Karlsson ändå alltid se som mycket viktiga.
Att han nu lämnar landslaget kan ses som en tjänst till de yngre spelarna i laget. Åtminstone ser Karlsson ingen bättre väg till spel i större ligor än landslaget.

– När man spelar för landslaget har man hela tiden ögon på sig. Det är ett bra sätt för unga förmågor att ta steget ut i världen.



Läs mer i dagens VN/eVN.