Joakim Lindholm kommer loss och för upp Sun City till 28-20. Hangölaget vann till slut med 29-23. Foto: Thomas Sundström

Sun City inledde med fin seger

Sun City fick en fin start på seriespelet i division 2 i amerikansk fotoboll. På lördagen vann man hemma i Hangö över Steelers från Kuopio med 29–23.

Sun City inledde nu sin tredje säsong i division 2 och gjorde det på ett övertygande sätt. Steelers tillhör de stora förhandsfavoriterna i serien, men fick ge sig i Hangö.

– Vi fick slå ur underläge i dag och gjorde en bra match. Framför allt vår inledning var stark, medan det sedan blev nervöst mot slutet. Det är å andra sidan inte helt oväntat när det handlar om ett så här pass ungt lag, sade Sun Citys chefstränare Kari Ketonen.

Bra start

Sun City gick nu direkt upp till en 8–0-ledning, men Steelers steg till 8–7. Närmare än så kom dock gästerna aldrig, utan Sun City höll undan och vann med 29–23.

– Det här var en otroligt viktig seger för oss. Eftersom vi är bara sju lag och spelar en enkel serie så är alla poäng viktiga, sade Kari Ketonen.