Efter att varit spelare i BK-46 blir Kaj Hagman nu tränare för Sjundeå IF. Foto: Thomas Sundström

Kaj Hagman tränar SIF

Kaj Hagman, som i år var spelare i Karislaget BK-46, blir ny tränare för Sjundeå IF:s handbollsherrar. Han efterträder Marcus Sjöstedt som tar över ansvaret för föreningens damlag.

För Kaj Hagman, 33 år, väntar nu helt nya uppgifter. Efter att tidigare varit gymnastiklärare i Virkby och spelare i BK-46 blir det nu handboll på heltid då han kombinerar arbetet som tränare med att bli föreningens verksamhetsledare.

– Jag har trivts utmärkt med mitt jobb, men jag är inte behörig och skulle inte ha fått en fortsättning där efter det här läsåret. SIF erbjöd i stället den här möjligheten att bli tränare och från och med augusti också verksamhetsledare. Det handlar i praktiken om två halvdagstjänster som jag kombinerar, säger Ekenäsbon Kaj Hagman.

Vad arbetet som verksamhetsledare kommer att omfatta är ännu inte i detalj fastslaget. Nu till först är det dock tränaruppdraget han koncentrerar sig på.

– Det är nog ganska stora skor jag skall stiga in i. Under min första sejour i SIF tränade jag klubbens B-juniorer och så har det varit vissa träningsuppdrag via skolan, men det är ungefär den tränarefarenhet jag har, säger han själv.


Stort steg

För SIF är satsningen på Kaj Hagman som kombinerad tränare och verksamhetsledare ett stort steg.

– Vi har ju inte haft någon heltidsanställning tidigare så visst är det en stor sak. Men vi tror på det här och då Kaj var väldigt pigg på att komma med kändes det som ett bra val, säger SIF:s ordförande Helena Lönn.


Läs mer i dagens VN/eVN.