Ville Sevón gjorde EIF:s mål. Foto: VN-arkiv

EIF ut ur cupen

Ekenäs IF har gjort sitt i årets finländska cup i herrfotboll. På lördag morgon förlorade EIF i Helsingfors mot LPS med 3–1 (2–1) i en match som ingick i den fjärde omgången.

Matchen mellan de två div. 2-lagen inleddes nu redan kl 8.30 i Helsingfors. För EIF innebar det avfärd från Ekenäs kl 5.20 på morgon.

– Vi förlorade matchen under de 25 första minuterna då LPS fick upp till 2–0. Men inte kan vi och gå och gömma oss bakom klockslaget, för matchen var ju lika tidig för LPS också, säger EIF:s manager Peter Haglund.

Reducering räckte inte

Ville Sevón reducerade på passning av Visar Tahiri till 2–1 före paus, och i andra halvlek jagade EIF en kvittering. EIF fick då dessutom länge spela med en man mera på plan, men i stället ökade LPS på till 3–1 med tio minuter kvar att spela.

– Och då var nog loppet kört. Över huvud taget gjorde vi ingen större match. Oscar Forsström spelade riktigt bra i målet, men i övrigt får vi nog se oss litet i spegeln, säger Haglund.

Gerxhaliu förstärker

På spelarsidan fick EIF klara sig utan det senaste nyförvärvet Fisnik Gerxhaliu, som dock inte hann inte bli spelklar i tid. Därtill fick viktiga Sampsa Timoska gå ut efter en timmes spel.

– Sampsa har haft influensa och krafterna räckte inte, säger Peter Haglund.