SIF med Anni Joensuu förlorade mot HIFK igen. Fotot: Thomas Sundström

SIF-damer orkade inte distansen ut

Sjundeå IF:s handbollsdamer orkade inte distansen ut i lördagens andra kvartsfinal i FM-serien. Gästade HIFK vann med 24–19 (12–9) och är därmed en seger från en semifinalplats.

Efter att SIF på fredag kväll förlorat med tio mål borta mot HIFK var det egentligen bara seger som gällde på lördagen. SIF bjöd också på bra motstånd, men fick ge sig.

– Det är klart att det blir en annan typ av matcher när man möts så här tätt. Ganska bra orkade vi ändå, även om spelarna nog blev trötta, sade SIF-tränaren Boris Tjachovskij.

Jämn start

SIF hängde nu bra med i första halvlek och matche stod och vägde vid 8–8. I slutminuterna kunde dock HIFK gå loss till 12–9.

I andra halvlek kämpade SIF, men hade verkligen inte marginalerna med sig när det hade behövts. Det definitiva avgörandet kom vid 18–15 då SIF fick en straff och HIFK en utvisning.

Straffen sköt dock Linda Olin i stolpen varpå bollen studsade via målvakten Misa Slottes rygg igen i stolpen och ut. Därefter gjorde Ida Väyrynen 19–15 och Katleen Ax 20–15 i spel fem mot sex.

Bra målvakter

Från det hämtade SIF inte mera. HIFK vann till slut med 24–19 och det mycket tack vare sina målvakter, samt duktiga Ida Väyrynen.

I SIF var Laura Korhonen mycket bra i målet och försvaret stod för en stark insats. Framåt var Anni Joensuu duktig.

Lagen möts på nytt på måndag kväll i Helsingfors. SIF:s enda chans då är en seger – annars är säsongen över.

– Vi har ingen träning före det, utan nu gäller det nog bara att vila upp sig, sade Boris Tjachovskij.