ESC fortsätter i ligan. Foto: VN-arkiv

ESC kvar i ligan

Det blir fortsatt ligaspel i futsal för ESC. Den saken blev klar efter att Ekenäslaget radade upp två segrar i helgens två kvalmatcher mot PS Villa.

En plats i futsalsligan stod på spel och på lördagen vann ESC hemma med 3-1. Hemmalaget hade ett stadigt grepp om matchen från start och under första halvlek gick man upp i en tvåmålsledning genom lagets kapten och bästa spelare för dagen, Timo Brotkin. Efter halvtid kom PS Villa lite in i matchen då Jesse Räikkä lyckades överlista Martin Ekholm i ESC-målet.

I den trettiofemte minuten stod Mergim Bushi för en riktig kämpainsats som slutade med att Zacharias Ekström kunde fastställa slutresultatet på en retur.

– Det var en bra match där vi visade samma kämpaglöd som senast hemma mot Jazz. Som kollektiv jobbade vi bra. Man märker att PS Villa har utvecklats sedan vi mötte dem i fjol, en eloge till dem för det, sade Timo Brotkin efter matchen.

Knapp seger

Söndagens batalj i Hyvinge var å sin sida en häftigare historia. PS Villa, pressade till seger under hot om misslyckat kval, slog ifrån och det var en jämnare och mer fysisk match än i Ekenäs.
I halvtid ledde ESC med 2–1, men i andra kämpade PS Villa in fyra mål. Gästerna satte ändå samma antal bollar i kassen och kunde vinna matchen med 6–5.

– Det var ju minimimålsättning för oss att stanna i ligan, och också det viktigaste, säger Brotkin.