Zacharias Ekström gjorde två mål för ESC. Foto: Thomas Sundström

ESC vann, men får kvala

ESC får kvala för att hålla sin plats i futsalsligan. På lördagen vann man hemma i Ekenäs i den sista grundserieomgången över Jazz med 3–2, men slutade trots det på en tionde plats i tabellen.

Kampen om att undgå kvalspel för division 1 var mycket jämn.  ESC kom till spel som tabelltia, men hade chanser att bli minst nia – vilket hade räckt till för att säkra serieplatsen utan kval – som att till och med gå in bland de åtta slutspelslagen.

ESC gjorde nu sin del och vann med 3–2. Men då också lagen framför Ekenäslaget alla tog minst en poäng var räckte det inte till. ESC slutade därmed på en tionde plats och får kvala mot PS Villa från division 1.

– Spelar vi som i dag och med samma inställning tror jag nog att vi kommer att klara upp den saken, säger ESC:s lagkapten Timo Brotkin.

Ekström effektiv

Mot Jazz, som kämpade mot direkt nedflyttning gjorde Brotkin 1–0, innan Zacharias Ekström ökade på med två mål till 3–0. Framför allt Ekströms första mål var en verklig uppvisning.

Anfört av lagkapten Timo Larila steg dock Jazz och reducerade två gånger. I slutet kunde ändå ESC ganska enkelt försvara sin ledning.

– Med tanke på hur liten trupp vi hade i dag är jag stolt över hur väl vi kunde hålla ihop spelet, sade Timo Brotkin.