Johan Estlander spelade i ett intressant försök som mittback mot HIFK. Foto: Thomas Sundström

EIF:s lagbygge fortsätter

Ekenäs IF:s fotbollslag som spelar i division 2 förlorade lördagens träningsmatch i Helsingfors. Hemmalaget HIFK, som i fjol föll från division 1, vann med 4–1.

EIF tog nu ledningen genom Visar Tahiri, men HIFK kunde vända matchen till paus. I andra halvlek gjorde sedan hemmalaget två mål till.

– Det var en match som gav en hel del. Vi saknade några spelare på grund av sjukdom, men det fanns också saker som fungerade, säger EIF-managern Peter Haglund.

Tahiri – som också gjorde EIF:s mål i 1–1-matchen PK K-U en vecka tidigare – är nu en av de spelare som EIF testar. Också esten Elari Valmas och Fisnik Gerxhaliu, med ett förflutet bl.a. just i HIFK, fick speltid, liksom Albert Kuqi som ju spelar för EIF i fjol också.

– De här spelarna fortsätter ännu med oss en tid innan vi fattar några beslut. Det som vi nu söker är en riktigt stark mittback och så en spelare till, säger Haglund.

Intressant försök

Mot HIFK återfanns en av de mest intressanta spelarna i just mittförsvaret. Johan Estlander, som i praktiken alltid haft offensiva roller på plan, spelade nu som mittback.

– Det här är något vi ville prova och Johan klarade sig bra. Johan har ännu inget kontrakt med oss, men jag tror nog att vi skall komma överens, sade Haglund.