Lassi Luoto förstärker BK-46. Foto: Privat

Lassi Luoto förstärker BK

Karislaget BK-46, som de senaste säsongerna hört till den absoluta eliten i fotbollens division 2, har kommit långt i sitt lagbygge inför årets säsong. BK har dessutom klart med en riktigt namnkunnig förstärkning i ligaspelaren Lassi Luoto.

Den stora skillnaden jämfört med BK i fjol, är det faktum att truppen nu är klart mindre. Åtta spelare har lämnat laget och bara en har kommit till.

 Trots det ser truppen intressant ut; man förhandlar med några verkligt tunga namn och ganska snart ska truppen vara spikad.

– Vi har 16 kontrakt just nu och då man jämför med många andra föreningar, behöver vi inte alls känna oss oroliga. Realistiskt är det väl att räkna med 2-3 spelare till och de ska vara riktiga förstärkningar, inga bänkvärmare, berättar BK-managern Tom Pihlström.

Från fjolårets lag saknas Jani Modig (England), Lucas Mondino (EIF), Casper Källberg (EIF), Joni Alho (LoPa), Joonas Vikholm (LoPa), Jyri Nieminen (ÅIFK?), Joni Saastamoinen (LoPa?) och Jyri Niskanen (LoPa).

Central roll för Luoto

Det enda säkra nyförvärvet är i detta skede Lassi Luoto. I den 26-årige mittfältaren Lassi Luoto har BK en ypperlig förstärkning. I fjol representerade han ligalaget FC Haka och spelade då 21 matcher.

– Jag kan spela på många olika platser, men trivs bäst i en central roll på mittfältet, berättar Lassi Luoto.

Luoto är fostrad av LoPa men har också representerat FC Espoo och FC Viikingit. På sin meritlista har han ett 40-tal ligamatcher för FC Haka och FC Viikngit.