BK med Jasper Hellberg vann över Akilles. Foto: Thomas Sundström

Två segrar för BK, en förlust för SIF

Det var varierande framgångar för de västnyländska handbollslagen på lördagen. För Karisklubben BK-46 blev det två hemmasegrar då herrlaget vann sin match i FM-ligan mot Akilles och damerna sin match i FM-serien mot Åbo IFK. Sjundeå IF:s herrar förlorade däremot mot ÅIFK.

BK-46 gjorde bara sin plikt i lördagens hemmamatch i handbollens FM-liga mot gästande Akilles från Borgå. BK övertygade inte, men vann ändå 26–24 (14–8), mycket tack vare målvakten Petter Forsströms insats i första halvleken.

BK grundlade alltså segern i första halvleken då Forsström var glödhet och noterades för 14 räddningar av vilka tre var superba dubbelräddningar. Efter 10 minuter stod spelet 6–2 och även om det jämnade ut sig, kunde Akilles aldrig utjämna matchen i målprotokollet.

– Vi grundlade segern i första halvleken och jag tyckte att vi spelade riktigt bra från första början, sade BK:s Johan Skogberg.

Tung SIF-förlust

För Sjundeå IF gick det sämre i samma serie. Seriejumbon Åbo IFK vann en jämn match i Sjundeå med 31–30.

Stor matchhjälte för gästerna blev Olev Eensalu som gjorde hela femton mål. Det var också han som gjorde segermålet på straffkast i slutsekunden. SIF-målvakten Rony Levén rörde i bollen, men kunde inte rädda den.

– Man kan lugnt säga att vi inte hade marginalerna med oss i dag. Bollen studsade verkligen inte vår väg, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

BK-damer vann

BK-46 nöjde sig med att bara spela första halvleken i lördagens match i damernas FM-serie i handboll. I pausen var ställningen hela 19–8, men i andra halvleken tog BK:s gnista slut och Åbo IFK kunde reducera till slutresultatet 34–25.

– Vi ville ta revansch för den usla insatsen senast mot SIF och var tända direkt i matchinledningen. Vi snackade i pausen om att fortsätta i samma stil, men jag vet inte sedan vad som hände i andra halvleken, sade BK:s storskytt Pamela Degerman.