EIF med Simon Eklund tränade på Åland. Foto: Thomas Sundström

EIF tränade med IFK Mariehamn

Ekenäs IF:s fotbollsherrar avslutade på fredagen ett träningsläger på Åland. På programmet stod bland annat en match mot ligalaget IFK Mariehamn som vann med 3–1 och där testade EIF samtidigt tre nya spelare.

Tidigare i vintras slöt EIF, vars representationslag spelar i division 2, och IFK Mariehamn ett farmaravtal och inom ramen för det höll EIF nu ett träningsläger med 24 spelare på Åland. På programmet stod två matcher – på torsdagen besegrade EIF:s akademilag IFK:s A-juniorer med 1–0 och på fredagens  mötte EIF i en träningsmatch IFK vann med 3–1.

– Det var en bra och ganska jämn match och som helhet har det här varit ett mycket lyckat läger. Bland annat hade vi nu ett stormöte där alla våra spelare och IFK:s ligaspelare medverkade, sade EIF:s manager Peter Haglund.

I matchen mot IFK tog hemmalaget ledningen med 1–0, men Christoffer Lindholm kvitterade på en kontring till 1–1. Lindholm gjorde för övrigt också det enda målet i EIF:s akademimatch. Efter paus gick IFK sedan till 2–1 och gjorde 3–1 på övertid.

Spelare på prov

Samtidigt testade EIF tre nya spelare. Esten Elari Valmas, som spelat i FC Kuressaare, bildade nu mittbackspar tillsammans med ålänningen Johannes Nordström. På mittfältet återfanns Visar Tahiri som i fjol spelade för FC Espoo.

– Det här var nu tre spelare vi hade på test och vi får nu se vad händer med dem. Just nu är det kanske på mittbackssidan vi har de största behoven, säger Haglund.