Antti Tahvanainen gjorde två mål mot Atlas. Foto: Thomas Sundström

SIF fick ge sig i årets sista match

Årets sista ligamatch blev ganska symptomatisk för Sjundeå IF:s handbollsherrar. Vandalaget Atlas vann på lördagen i Sjundeå med 30–24 över ett kämpande SIF som inte riktigt räckte till.

SIF har haft en tung höst och är nu sjua i tabellen med sju poäng på tretton matcher. Mot tabellfyran Atlas blev det en förlust då Vandalaget vann med sex mål.

– Det har varit litet stolpe ut för oss den här hösten. Vi hade heller inte turen med oss, men orsaken till att vi förlorar idag är att vi inte klarar av att göra mål på våra lägen, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

Mot Atlas kämpade SIF bra, men Atlas ryck från 10–8 till 15–10 i slutet av första halvlek visade sig bli ganska avgörande. I andra halvlek fick SIF sedan jaga, men nådde inte fram.

Den sista chansen fick man vid underläge 27–23 då gästernas Mikk Vainikk fick en utvisning på två minuter. Den möjligheten kunde SIF dock inte ta till vara, utan utvisningen slutade 0–0 och efter det var saken klar.

Atlas vann med 30–24 och det mycket tack vare Anthony Hellakoski och Erkka Näntö som båda tagit många steg framåt. I målet var Tuomas Laitinen stabil.

Kauge viktig

I SIF stod Jaan Kauge åter för en viktig insats i både försvar och anfall, medan Gustav Svanbäck var pigg på sin ytter. Saknaden efter skadade Ravo Voosalu var dock stor.

– Som helhet har väl hösten varit ungefär som väntad. Vi hade kanske kunnat ta någon poäng till, men just nu är platserna sex–sju ganska realistiska för oss, sade Sjöstedt.