ESC fick jubla mycket på lördagen. Foto: Thomas Sundström

Lysande seger för ESC

Ekenäs SC bjöd på ett fantastiskt fint målfyrverkeri i hemmamatchen i futsalsligan mot TP-Kaarle på lördagen. Efter en lugn första kvarttimme speltid började ESC spotta in mål och slutsiffrorna 12–3 speglar klart matchbilden.

Seriejumbon TP-Kaarle kom till Ekenäs med endast sex utespelare, så resultatet berättar inte hela sanningen. Men det var stor underhållning då ESC fick spela fritt och satsa allt, utan att vara rädda för stryk bakåt.

Med 5–1 i halvtid hade Calle Forsström och Johan Estlander slagit till två gånger, medan Daniel Westerlund noterats för ett mål. Fem bra mål, och speciellt 4–1 (Forsström) och 5–1 (Estlander) var riktigt fina resultat av bra samarbete och individuell skicklighet.

Många mål

I andra halvlek brakade hemmalaget loss. Magnus Huldin satte en vacker balja efter förarbete tillsammans med Simon Eklund. Estlander fullbordade sitt hattrick med 7–1, efter matchens kanske finaste spelbygge signerat Jonas Sjöblom och Timo Brotkin.

Efter 7–1 plockade gästerna ut målvakten – något som bara resulterade i två mål i tomt mål av Sjöblom. TP-Kaarle kunde visserligen reducera till 8–2 och 9–3, men ett självmål, ett mål av Eklund och till sist ett mål till av Huldin i sista matchsekunden betydde en förkrossande förlust för Karlebylaget.

– Kaarle kom med bara sex utespelare så jag förstår att de blev trötta, säger Jens Mattfolk, för tillfället en av de ansvariga för ESC:s träningar sedan Pinduca Pimentel lämnade laget.

– När det kommer mål kan man spela ut och det fick vi göra i dag. Men det viktigaste var poängen, en seger är alltid en seger, säger Mattfolk.

Tuff match

Nästa vecka blir det bortamatch mot förra årets mästare Ilves. Mattfolk vet att det blir en hård match.

– Trots att vi förlorade hemma så hade vi bra kontroll och hängde med i matchen. Vi får hoppas att det går bra igen nästa lördag.

Med segern mot TP-Kaarle är ESC nu åtta i 12-lagsserien.