SIF med Anton Luuppala fick inkassera en tung förlust. Foto: Thomas Sundström

Förluster för SIF och BK

De västnyländska lagen tog noll poäng i lördagens matcher i handbollsilgan. Sjundeå IF fick på hemmaplan se sig besegrat av Helsingfors IFK som vann med 34–33 (15–13), medan Dicken hemma i Britas besegrade BK-46 från Karis med 25–18 (13–8).

Dickens målvakt Patrik Roslander blev tungan på vågen i lördagens match i handbollens FM-liga mot gästande BK-46 från Karis. BK hade alla chanser att slå tabelltvåan Dicken, men Roslanders insats under sista kvarten blev matchavgörande.

– Vi fick en dålig start på matchen, men jobbade in oss och kunde faktiskt ha vunnit. Roslander var bra, men vi gjorde också honom bra med dåliga avslut ur frilägen. Vi gjorde bara tre mål under sista kvarten, men skapade massor av lägen. Trots förlusten är jag tämligen nöjd, säger BK-tränaren Jan Källman.

– Tio  minuter före slutet var ställningen ännu 19-16, men sedan tog vår målfabrikation helt slut. 25-18 är lite missvisande, för Dicken kunde göra några extra mål på slutet då vi gav upp en aning, avslutar Jan Källman.

Bottennapp för SIF

Efter en fin seger mot just BK-46 kom SIF på lördagen ner på jorden på allvar. Gästande HIFK vann med 34–33 i en match där SIF egentligen aldrig kom i i gång.

– Det här var vår sämsta match i år. Det var egentligen ingenting som fungerade och det är svårt att säga av det beror på. Kanske gick det för bra senast, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

Båda lagen hade svårt att hitta rytmen i spelet. I slutet ledde HIFK redan med 31–27, men SIF spurtade sig tillbaka in i matchen. Riktigt i kapp kom man dock inte, utan Antti Koskelas 34–32 i slutminuten avgjorde.