Maria Rosenström, ordförande för Väst-Nylands Ryttare, skulle gärna se bättre träningsmöjligheter för hästar och ryttare. Foto: Thomas Sundström

Ryttarna vill gå in i värmen

Det är en höstförmiddag i Ingå och vädret är inte det bästa med snöblandat regn och några plusgrader. Det stör dock inte träningen ute på stallplanen vid den gamla krukfabriken i Täkter.

– Det är inte kylan i sig, eller vädret, som stör mest. Den stora risken är senskador och dylikt när förhållandena inte är de bästa och planen blir mjuk, säger Stina Kilpi som driver stallet och som också fungerar som tränare där.
– I dag var planen dock ganska bra, och oberoende av väder och vindar så måste vi ju träna och vi gör det i ur och skur, säger Maria Rosenström som äger det danska varmblodet Pierrot som Kilpi tränar.
Samtidigt skulle hästfolket gärna se en förändring. Maria Rosenström som är ordförande för Väst-Nylands Ryttare konstaterar att en hall skulle vara ett otroligt stort steg framåt.
– För närvarande finns det inga konkreta planer, men det är något vi definitivt måste börja tänka på. Förmodligen kommer det inte att ske något på ett eller två år, men arbetet borde komma i gång, säger Rosenström.

Privat initiativ?
Rent praktiskt borde ett hallbygge förmodligen ske i privat regi. Oftast byggs hallar och maneger vid befintliga stall och ridskolor.
– Och det sker nog nästan alltid som privata initiativ, säger Stina Kilpi som till vardags tävlar för Lojoföreningen LoR.