SIF med Gustav Svanbäck tog en poäng i Åbo. Foto: Thomas Sundström

Oavgjort för SIF

Det var oerhört jämnt då Åbo IFK tog emot Sjundeå IF i herrarnas handbollsliga i Åbo på fredagskvällen. Gästande SIF hade länge greppet om segern, men en stark slutspurt av ÅIFK delade på poängen. Matchen slutade 28–28.

Det var SIF som kom i gång bättre på fredagskvällen. Gästerna lyckades dra upp en sexmålsledning i första halvlek men innan paus hade hemmalaget putsat siffrorna. I andra halvlek var spelet jämnare men med SIF fortfarande i förarsätet.

Strax innan slutet kunde dock ÅIFK vända på steken helt och hållet. Det var väldigt nära en västnyländsk förlust innan Albert Lindholm igen satte skutan på rätt köl med ett kvitteringsmål i slutminuterna.

Nöjd trots allt

– Vi får vara nöjda med resultatet, vi lyckades ju rädda ett poäng fast ÅIFK låg i ledning med en halv minut kvar, säger SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.