SIF med Anton Luuppala förlorade klart mot Cocks som tränas av Kaj Kekki (t.v.) För den forna SIF-tränaren Kekki var det nu det första besöket i Sjundeåhallen med nya laget Cocks. Foto: Thomas Sundström

SIF förlorade, BK vann

Det var varierande framgång på lördagen för de västnyländska lagen i handbollens FM-liga för herrar. Sjundeå IF förlorade med klara 39–22 hemma mot Cocks, medan BK-46 vann sin hemmamatch i Karis över Åbo IFK med 33–25.

Sjundeå IF hade nu mycket litet att säga till om mot ett starkt Cocks. Riihmäkilaget gick snabbt loss till 14–3. Segern skrevs till 39–22 (18–10).

– Det var nog litet av män mot pojkar i dag. Därtill gör vi alldeles för många enkla misstag, det skulle vi inte ha råd med, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

Cocks däremot imponerade och går mot en mycket intressant säsong. Teemu Tamminen gjorde nu mål i stort när han själv ville och kom upp i 14 totalt.

– Vårt arbete pågår dock ännu. Utmaningen är att vi har ett lag med sex nationaliteter och där allting måste skötas på minst tre språk. Det tar sin tid att få allt att fungera, sade Cocks tränare Kaj Kekki.

Enkel hemmaseger för BK-46

Karislaget BK-46 tog å sin sida två välbehövliga poäng i handbollens FM-liga då laget enkelt avfärdade gästande Åbo IFK med siffrorna 33–25 (16–9).

Förutsättningarna var inte de allra bästa då BK saknade spelare på grund av influensa och skador, men gästerna var så oorganiserade och orörliga, att BK inte behövde prestera sitt bästa spel.

Matchens inledning tempofattig och det var som om alla bara väntade på att matchen skulle tända till. Det gjorde den sedan under första halvlekens senare kvart då BK ryckte från 7-5 till pausresultatet 16–9. Andra halvleken skulle också spelas, men ändå verkade det vara i väntan på slutsignalen.

Hos BK fick trion Olli-Pekka Korpimäki, Robin Karlsson, Johan Skogberg stå över och istället fick andra ta ett större ansvar. Det är helt uppenbart att Fredrik Adamsson kommer att bli en absolut nyckelspelare och fältgeneral för laget.

– Med tanke på omständigheterna får vi vara nöjda med segern, men sista kvarten var inte bra, konstaterar BK-tränaren Jan Källman.