Patrik Lindström noterades för ett mål och Pinduca var ESC:s bästa spelare i lagets första hemmamatch i högsta futsalligan. Foto: Johan Kvarnström

Förlust efter hård kamp mot regerande mästarna

ESC bjöd regerande mästarna Ilves på hårt motstånd i sin första hemmamatch i högsta futsalligan. Det räckte dock inte till denna gång och slutsiffrorna skrevs 2-4 (0-3).

Ekenäslaget kom nu till match utan de tre nyckelspelarna Johan Estlander, Timo Brotkin och Calle Forsström.
Deras frånvaro gjorde sig nog påmind och Ilves kopplade grepp om matchen i ett tidigt skede. Gästernas bästa spelare för dagen, Jarno Marjamaa, sköt matchens första mål efter en fin soloprestation i tredje minuten och utan Martin Ekholms många fina räddningar i ESC-målet hade det snabbt blivit ojämna siffror på måltavlan.
Innan halvtid hann Ilves utöka sin ledning genom Niko Stenholm och lagets kapten Juha-Pekka Torvinen som sköt en riktig fullträff till frispark upp i högra krysset.
Hemmalaget fick ett allt större bollinnehav ju längre matchen led, men hade svårt att tränga igenom Ilves kompakta försvar. Det var främst lagets spelande tränare Paulo "Pinduca" Pimentel som lyckades luckra upp Ilves-muren med sina snabba dribblingar. Överlag handlade det mycket om just Pinduca som agerade riktig spelmotor och var bäst på plan bland ESC:s utespelare.

Kvittering efter vila
I andra halvlek öppnade ESC målkontot på hemmaplan för denna säsong redan i första minuten genom Patrik Lindström och Alysson Soares på en hörna.
Fyra minuter senare var man på allvar med i matchen då Daniel Westerlund kämpade in bollen i motståndarmålet efter förarbete av Jens Mattfolk.
Glädjen blev dock kortvarig då Ilves strax därpå utökade sin ledning genom Raimo Sokka som sköt matchens sista mål 15 minuter innan slutet.
Återstoden av matchen blev en jämn historia och publiken, närmare 350 personer, fick se en spännande match i bollhallen trots att det blev förlust.
– Matchen gick ungefär som vi förväntade oss mot Ilves. De är cupvinnare och ligavinnare och vi har respekt för dem, men vi lyckades visa att vi också kan vara ett hårt lag, sade Pinduca efter matchen.