BK med Robin Karlsson spelade oavgjort mot Atlas. Foto: Thomas Sundström

Oavgjort i Karis, förlust för SIF

Lördagens FM-ligamatch i handboll i Karis mellan hemmalaget BK-46 och gästande Atlas från Vanda slutade 21–21 (9–8). För Sjundeå IF blev det en klar hemmaförlust mot HC West från Grankulla som vann med 35–21 (16–9).

Då Karislaget BK-46:s estniska förstärkning Mario Karuse missade en straff vid full tid, var det symptomatiskt för matchen. Symptomatiskt såtillvida att bägge lagen hade chans att vinna matchen, men ingetdera förtjänade två poäng. 

Det var förstås viktigt för BK att ta poäng efter två förluster, men nu måste man börja hitta en trygghet och en permanent uppställning i anfallet. Visst var Tuomas Laitinen duktig i Atlas mål, men nog bör ett lag som BK kunna göra mer än 21 mål på honom. Samtidigt var gästernas anfall precis lika osystematiskt som BK:s och hemmamålvakten Mikael Heinonen riktigt bra. 
 
Straffräddningar
 
Med en och halv minut kvar att spela ledde Atlas med 20–21 då BK:s målvakt Mikael Heinonen steg in i huvudrollen då han först räddade en straff och en stund senare ett friläge av Toni Aalto. Däremellan hade BK:s Jasper Hellberg kvitterat till 21–21. 
 
I slutsekunderna bröt Victor Westerlund igenom med en enorm vilja och slogs omkull av Atlas Oskari Lehtonen. Den påföljande straffen var solklar, men det var också Tuomas Laitinens räddning på Mario Karuses 7-meterskast.
 
Visst irriterade den missade straffen hemmalaget, men slutresultatet var nog rättvist. Mikael Heinonen var överlägsen etta hos BK medan de övriga föll in i en jämngrå massa. En mycket intressant comeback gjorde också Fredrik Adamsson.
 
SIF utan chans
 
Sjundeå IF hade samtidigt inte mycket att hämta mot gästande Grankulla HC West.  Gästerna var steget före i det mesta och vann med 35–21.
 
I tabellen är BK nu femte och Sjundeå IF sjunde. Dicken och Cocks är enda lag utan poängförlust.