BK med fr.v. Jasper Hellberg, Sam Sjöman och målvakten Petter Forsström förlorade i Grankulla mot West med Miro Koljonen. Foto: Thomas Sundström

Förlust för BK och SIF

Karislaget BK-46 hade inte mycket att säga till om i lördagens bortamatch i handbollens FM-liga för herrar. Hemma i Grankulla vann HC West med klara 24–16 (14–5).

BK gick nu på en verklig nit mot ett mycket väl motiverat HC West. BK kom i inledningen ingen vart i anfallet och fick vänta över i 19 minuter på sitt första mål.

 
Då ledde West redan med 7–0 och hade kopplat ett starkt grepp om matchen. Som mest ledde hemmalaget med 22–8 innan BK i slutet kunde snygga upp siffrorna något.
 
– Vi var inte alls redo för den här matchen. Åtminstone i dag kan man nog inte kalla oss för ett topplag och vi har väldigt mycket kvar att göra ännu, sade BK-tränaren Jan Källman.
 
– Vår avslutning var sedan litet bättre, men då var ju matchen avgjord och då kunde vi spela utan press på oss, sade Jan Källman vidare.
 
Förlust också för SIF
 
Också Sjundeå IF hade en tung dag då Dicken på hemmaplan vann med 38–31 (19–10).
 
Efter en tung första halvlek steg SIF bra efter paus och kom som närmast till fem måls underläge. Någon verklig kontakt fick man dock aldrig i den målrika matchen.
 
– 31 gjorda mål är ganska bra, men i försvaret blev det för mycket spel man mot man. Jag är ändå ganska nöjd med vår andra halvlek, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.
 
I tabellen fortsätter Dicken utan poängförlust tillsammans med Cocks. BK-46 återfinns på en femte plats och Sjundeå IF på en sjunde.