BK-målvakten Jyri Nieminen räddar Antti Hakalas straff i en snýnnerligen händelserik match i Karis. Foto: Thomas Sundström

Oavgjort räckte inte för BK

Det blir ingen serieseger i fotbollens division 2, söder och inget kvalspel till division 1 för Karislaget BK-46. Den saken blev klar på söndagen i seriens nästsista omgång då BK spelade oavgjort 3–3 hemma mot SalPa från Salo. Samtidigt säkrade Åbo IFK seriesegern med 1–1 mot Ekenäs IF.

BK kom till spel på söndagen med en liten chans att ännu snuva Åbo IFK på seriesegern. Till det hade dock krävts dels en hemmaseger över SalPa och dels att ÅIFK tappade poäng – och helst förlorade – mot EIF.

EIF gav nu en hjälpande hand då matchen i Åbo slutade 1–1, men det hjälpte ändå inte BK. I en mycket händelserik match spelade man oavgjort 3–3 mot SalPa och ÅIFK leder därmed serien med ointagliga fem poäng då en match återstår.

– Det var väl nog så att det bästa laget vann serien. Vi säkrade nu andra platsen och det är heller inte så dåligt, sade BK-tränaren Timo Tuomi.

Tung start

Iku Leino gjorde 1–0 för SalPa redan i den tredje minuten och därefter missade SalPa i rask ordning först en straff och sedan tomt mål efter ett ribbskott.

Då först vaknade BK. Joonas Siikala kvitterade till 1–1 före paus och gjorde sedan i början av andra halvlek 2–1 på straff. BK:s glädje blev dock synnerligen kortvarig för bara två minuter senare skruvade Antti Hakala en hörna direkt i mål.

Siikala gav ännu BK hopp med sitt tredje mål för dagen i den 65:e minuten och efter det hade BK en rad fina chanser att öka sin ledning ytterligare. Men fem minuter före slutet kom i SalPas replik – en BK-hörna öppnade för en kontring och Hakala kunde kvittera till 3–3.

Oavgjort för EIF

Samtidigt spelade alltså tabellfyran Ekenäs IF oavgjort 1–1 borta mot Åbo IFK. EIF tog ledningen i den 69 minuten genom inhopparen Garry Lewis, men Felix Åkerlund kvitterade fyra minuter senare för ÅIFK.

Då det inte gjordes flera mål i Åbo och BK-46 samtidigt fick nöja sig med oavgjort säkrade ÅIFK seriesegern. I div. 1-kvalet möter man Ilves.